Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Länge leve Sverige, bevara Sverige svenskt -Sverigedemokraterna: för ett svenskt Sverige!" -Anders Klarström, 27 februari 1993


Sverigedemokraternas första debatt med ett riksdagsparti



5 december år 2000 skrevs det politisk historia i Trollhättans Folkets Hus. Sverigedemokraterna hade sedan starten 1988 aldrig fått en riktig debatt representant mot representant med ett parti i riksdagen. Visst hade partiföreträdare som Anders Klarström och Torbjörn Kastell debatterat mot ungdomsförbund tidigare, och bland annat Joakim Larsson och Jimmie Åkesson hade gjort kortare TV-inslag mot riksdagspartirepresentanter – men detta var första gången det blev en riktig debatt.

Jimmy Windeskog, som fyllde 26 år samma dag, representerade Sverigedemokraterna och Dan Möllengård som var ordförande lokalt representerade Folkpartiet.

Det skall tilläggas att ett av kraven för debatten från Folkpartiet var att det inte skulle finnas någon debattledare, när man ser debatten förstår man varför. Men debatten blev en stor framgång för Sverigedemokraterna som i det följande valet ökade med 50 procent i Trollhättan och debatten uppmärksammades runt om i media.

2013-10-03 10:38:07

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!