Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Vi är inte särskilt hatade eller avskydda av så många, det finns en grupp väldigt extrema människor på vänsterkanten och människor som befinner sig i Sverige som inte borde göra det, som känner att marken under deras fötter håller på att rämna eftersom de ser att vi blir fler och fler och får allt större demonstrationer." -Anders Klarström, 28 maj 1994


Gun Kullberg död


Gun Kullberg om vilket Sverige hon ville lämna efter sig i SD:s valfolder 1998.

Det är med stor sorg som vår redaktion tar emot beskedet om att Gun Kullberg, en mycket tongivande person i SD genom åren, nyligen har gått bort. Våra tankar går framför allt till hennes anhöriga. Hon föddes den 4 november 1931 gick bort vid 92-års ålder, den 12 augusti i år. Gun har beskrivits som något av en mormor för de unga partiaktivisterna på SD-kansliet åren kring millennieskiftet.

Redan 1989 gick Gun med i Sverigedemokraterna. Hon blev snabbt en populär röst i Stockholms Närradio, där hon först medverkade och senare även ledde Radio-SD:s sändningar under mer än 20 år. Kullberg var också med och bjöd på sång under flera av partiets stormöten i början av 1990-talet. Bland annat valsången 1991 och Svenskar får ej ha för stora pretentioner.

Här berättar Gun om varför hon gick med i Sverigedemokraterna under sitt tal på partiets stormöte i Örebro den 11 november 1990. Gun var också med i partiets valfoldrar såväl 1998 som 2002 och 2006.


Här ringer Gun upp Jimmie Åkesson i Ring P1 inför valet 2014!

Sista kända offentliga framträdandet av Gun var när hon inför valet 2014 lite oväntat ringde in till Ring P1 och pratade med Jimmie Åkesson.

Trots Guns mångåriga arbete för partiet och hennes medverkan i Jimmie Åkessons valfolder 2006 nöjde han sig med att säga att "vi har träffat varandra" när Gun påtalade att "vi har samarbetat förr". Tyvärr ger man i dagens SD inte tillräckligt med cred till sina partiveteraner, som faktiskt är de som sått fröet till vad som idag är landets näst största parti.


SD-duon (Gun med dotter) framför Svenskar får ej ha för stora pretentioner under partiets Stormöte i Medborgarhuset. Stockholm den 2 juni 1990.


Gun talar om vanvård av våra äldre på Östermalmstorg i Stockholm den 25 maj 2002 inför valet samma år. Talar gör även Jan Milld från Blågula Frågor, även han kandidat för SD.

2024-09-01 17:59:37

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!