Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Länge leve Sverige, bevara Sverige svenskt -Sverigedemokraterna: för ett svenskt Sverige!" -Anders Klarström, 27 februari 1993


Digitaliseringsserie Radio-SD - Del 3: 1998-09-12

SD-Arkivet har fått in ett stort antal ljudband från sändningar med Radio-SD i Stockholms närradio. Dessa kommer successivt att digitaliseras och läggas upp här på arkivet.

Vi publicerar nu ett entimmes program från Radio-SD i Stockholm. Programmet sändes lördagen den 12 september 1998 och medverkar gör Tomas Johansson, Gun Kullberg och Michael.

Den här sändningen spelades in i förväg p.g.a. att partiet höll en stor valfinal med internationella gäster i Stockholm den här dagen. Bland annat en Europaparlamentariker från Front National, men också Franz Schönhuber från Tyska DVU som besökte SD:s valupptakt 1991 (då som partiledare för Republikanerna i Tyskland).

I fokus för programmet står valet som bara är en vecka bort. Gun varnar för fusk vid ombuds och institutionsröstning. Man tar även upp partiets påkostade valfolder som sponsrats av Front National och som tryckts på deras tryckeri i Frankrike. Foldern fick mycket stor massmedial uppmärksamhet.

Man pratar även om uppmärksamheten kring Sven-Olle Olsson i Sjöbo, som protesterat mot att en privat hyresvärd placerat två kosovoalbanska familjer i kommunen trots att kommuninvånarna sagt nej till flyktingmottagande i den stora folkomröstningen tio år tidigare.

Dessutom läser Michael innantill ur de andra partiernas valmaterial. En sak förenar alla de andra partierna - ett kompakt stöd för fortsatt massinvandring till Sverige.

Slutligen diskuteras partiets storsatsning med massiva flygbladsutdelningar i Haninge. Gun berättar om hur man hade en stor kampanjbuss med blågula band och partiets affischer. Kommunpamparna blir allt mer desperata över SD:s storsatsning och man påstår bland annat att SD skulle ha fejkat det grova våldet som drabbat partiets företrädare(!)

Radio-SD_1998_09_12

Högerklicka på länken och välj "spara mål som" alternativt "spara länk som". Spela sedan upp filen med en valfri spelare. Programmet finns även på Radio-SD under ljudarkiv.

2024-08-04 22:52:25

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!