Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Jag är Sverigedemokrat för det är det enda sanna alternativet. Varken höger eller vänster -det är folkets alternativ!" -Patrik Ehn, 29 april 1990


Digitaliseringsserie Radio-SD - Del 2: 1998-08-01

SD-Arkivet har fått in ett stort antal ljudband från sändningar med Radio-SD i Stockholms närradio. Dessa kommer successivt att digitaliseras och läggas upp här på arkivet.

Vi publicerar nu ett entimmes program från Radio-SD i Stockholm. Programmet sändes lördagen den 1 augusti 1998 och medverkar gör Tomas Johansson och Gun Kullberg.

I fokus för programmet står AFA:s fega attacker mot SD:s torgmötesturne under valrörelsen. Framförallt tar man upp en attack mot torgmötet i Jönköping där partiets högtalaranläggning slogs sönder. AFA beskrivs av Gun som maktens förlängda arm för att tysta all opposition, vilket det onekligen ligger mycket i.

Man pratar även om politikernas slöseri med svenskarnas skattepengar genom extremt generösa reseersättningar. Bristerna i vården, där det saknas pengar till cancersjukvården i Huddinge som inte har råd med en strålkanon är ett annat hett ämne.

Andra ämnen som tas upp är medborgargardet i Kallinge som fått stor uppmärksamhet i massmedia, LO:s övergrepp mot småföretagare som illustreras av Torgny Gustafsson-målet, Invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken, en gruppvåldtäkt i Nynäshamn och svenskarnas låga förtroende för massmedia.

Slutligen diskuteras islams utbredning där Sveriges 4:e fullskaliga moské nu ska byggas. Antalet muslimer i landet uppgår 1998 till ca 300.000 - en siffra som ökar snabbt genom massinvandringen och gruppens ofta höga nativitet.

Radio-SD_1998_08_01

Högerklicka på länken och välj "spara mål som" alternativt "spara länk som". Spela sedan upp filen med en valfri spelare. Programmet finns även på Radio-SD under ljudarkiv.

2024-08-03 23:32:05

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!