Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Vi är medvetna om att reaktionstiden hos sossar och även centerpartister ligger cirka tio år efter vår egen i denna fråga!" -Sven Davidson, 2 juni 1990


Digitaliseringsserie Radio-SD - Del 1: 1998-02-28

SD-Arkivet har fått in ett stort antal ljudband från sändningar med Radio-SD i Stockholms närradio. Dessa kommer successivt att digitaliseras och läggas upp här på arkivet.

Vi publicerar nu ett entimmes program från Radio-SD i Stockholm. Programmet sändes lördagen den 28 februari 1998 (nästan exakt på SD:s tioårsdag) och medverkar gör Gun Kullberg, Jimmy Windeskog och Jakob Eriksson.

I fokus för programmet står hur man inte kan lita på massmedia. Bland annat tar man upp en påstådd misshandel som inte alls gått till på det sätt som tidningarna berättat, socialdemokraten Marita Ulvskogs lögner om SD i tidningen Dala-Demokraten samt skandalen där en reporter på Aftonbladet lejt in en person för att skapa en falsk hotbild mot Alexandra Pascalidou.

Man pratar även om den faktiska hotbilden som finns mot SD:s företrädare, Ny demokratis kräftgång med John Bouvins samarbete med Hembygdspartiet, Front Nationals samarbete med SD i EuroNat och SD:s besök vid BBR-festivalen utanför Paris.

Slutligen diskuteras de löjligt låga straffen i Sverige där man tar upp fallet med en Bulgarisk knarkkung som kom till Sverige 1965. Under de 33 år han hunnit bo i Sverige har han dömts till totalt 25 fängelseår. Den senaste domen blev ett reducerat fängelsestraff då man slutligen dömde till livstids utvisning efter avtjänat straff. Men eftersom kungen avsagt sig sitt Bulgariska medborgarskap i fängelset, och därmed blivit statslös kunde han inte utvisas. Istället fick han, som så många andra kriminella invandrare stanna i Sverige och kvittera ut förtidspension.

Radio-SD_1998_02_28

Högerklicka på länken och välj "spara mål som" alternativt "spara länk som". Spela sedan upp filen med en valfri spelare. Programmet finns även på Radio-SD under ljudarkiv.

2024-08-02 23:10:01

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!