Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Samtidigt som vi har 6000 bostadslösa uteliggare i Stockholm så är det ett förräderi att ta in mer invandrare!" -Anders Klarström, Diskutabelt 14 april 1989


"Tre timmar SD" Del 1/3 och Patrik Ehn



Digitaliseringen av den klassiska SD-filmen "Tre timmar SD" från 1990 pågår i skrivande stund för fullt. Detta är en film som alla historiskt intresserade nationalister bör se och nu publiceras den av SD-Arkivet i tre delar här på hemsidan. Dessa är cirka en timme vardera. Idag publicerades del 1, som kan ses ovan. Filmen innehåller många intressanta inslag om Sverigedemokraternas första år. Vi får träffa den dåvarande partikärnan, följa med till partikansliet och på partiets stormöten med tal i Göteborg och Stockholm, på protestmötet mot flyktingförläggningen i Kimstad samt på en studentnation i Uppsala där Anders Klarström och Ola Sundberg deltar i en debatt. Vi får också följa med ute i några av de nybildade kommunföreningarna och träffa lokala företrädare för partiet. Filmen innehåller också en hel del intervjuer med både medlemmar och sympatisörer som berättar om vad som fick dem att välja SD. Medverkar gör bland andra: Anders Klarström, Ola Sundberg, Leif Zeilon/Ericsson, Sven Davidson, Jerker Magnusson, Madeleine Larsson, Patrik Ehn och många, många fler!



En som intervjuas i filmen är den nu dagsaktuelle SD-politikern Patrik Ehn, där endast 23 år gammal. Ehn är en kunnig ideolog och han är numera partiets tyngste politiker i Västsverige där han är gruppledare i både Göteborgs kommunfullmäktige och i Västra Götalands Regionen. Det pågår i skrivande stund ett uteslutningsärende mot Patrik Ehn där medlemsutskottet kommer med diverse ogrundade anklagelser. Flera av dessa anklagelser är tagna ur sitt sammanhang och en del är mycket gamla saker. Ärendet avgörs på måndag och personer inom den nuvarande partiledningen verkar göra allt för att rensa bort obekväma personer som vågar kritisera dem. SD-Arkivet vill önska Patrik Ehn lycka till och vi hoppas att ärendet mot honom och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt läggs ner!

Leve Patrik Ehn!

2013-03-15 21:39:03

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!