Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Vi är inga små rädda kaniner längre - den tiden ni kunde slå, sparka och skrämma oss, den tiden är nu en gång för alla över och förbi!" -Ola Sundberg, 29 april 1990


SvP-arkivet utökas

I februari 1988 bildades Sverigedemokraterna efter att Sverigepartiet splittrats under hösten 1987. En grupp valde dock att fortsätta driva ett parti under namnet Sverigepartiet (SvP) under en period. Mycket av den gruppens verksamhet var oseriös, men här publiceras två närradiosändningar från Stockholms närradio som faktiskt är intressanta och hållen en seriös nivå.

Det är ungdomsredaktionen som sänder och man tar bland annat upp valet 1988, kommunisternas minnesdag för Stalin, invandrarminister George Anderssons uppmaning till svenska ungdomar att avstå ett besök på bostadsförmedlingen i solidaritet med invandrarna, mediedrevet mot Bert Karlsson efter att zigenare smitit in på Skara sommarland, Jean-Marie Le Pen och presidentvalet i Frankrike samt problemen med internationella adoptioner. Dessutom läser man upp ett dystert framtidsscenario om hur Sverige skulle kunna se ut om makthavarna fortsätter att inskränka yttrandefriheten och svenskarnas demokratiska rättigheter.

Dessutom läser Raymond upp en dikt från sin egen diktsamling mot slutet av varje sändning.

Till SvP-Arkivet

Sverigeparties ungradio mars 1988


Sverigeparties ungradio juli 1988

2024-08-14 19:01:53

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!