Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Start

"För det första så kan vi importera kebab utan att turken behöver komma hit med dem i handen!" -Anders Klarström, Diskutabelt 14 april 1989


Tack för denna tid!

Uppdatering 2016-04-02: Detta är ett aprilskämt. Självklart skulle vi aldrig sälja vårt arkiv till Expo. Verksamheten kommer att fortsätta!
Redaktionen för SD-Arkivet vill tacka för denna tid. Vi har under vår existens rönt mycket intresse och fått både ros och ris, av motståndare och Sverigevänner. I slutet av denna månad kommer dock SD-Arkivet att försvinna från nätet.

Vi har sedan starten fått många frikostiga ekonomiska erbjudanden, både för publicerat material och för den stora mängd vi sitter på men ännu inte har visat. Vi har hela tiden tackat nej till detta, vi har menat att vår historiska gärning varit för viktig. I början på året kom dock ett erbjudande som var så stort att vi har tänkt om. För denna summa vi mottagit så kommer vi istället kunna satsa på andra historiska projekt kring Sverigedemokraterna. Som det ser ut nu kommer det att resultera i en hemsida med poddradio samt ett magasin i färg som skall komma ut sex gånger per år.

Innan det kommer ut på något annat sätt, eller börjar skridas rykten, så skall det klargöras att köparen till SD-Arkivet är den inte okända Stiftelsen Expo.

Att just Stiftelsen Expo är köparen kan möjligen irritera SD-vänner från både förr och nu. Vi ser dock detta som en historisk gärning, för hur man än vrider och vänder på det så har Stiftelsen Expo det största arkivet i Norden på nationalism. Genom att sammankoppla detta med vårt arkiv, det största och mest omfattande arkiv som finns om Sverigedemokraterna, så garanterar vi att det lever kvar och finns till för forskare och studenter som vill ha reda på fakta om partiet och dess historia.

SD-Arkivets redaktion tackar för denna tid, och vi tackar för allt insänt material vi fått. Vi vill tydligt påpeka att namn på de människor som hjälpt SD-Arkivet givetvis inte är en del av försäljningen och fortsatt kommer att förbli hemliga. Vi vill också vara tydliga med att saker som styrelseprotokoll och register inte är en del av köpet.

2016-04-01 06:15:02

Redaktionen


Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!