Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Start

"Sverigedemokraterna vill ha bort bidragen till missbrukare som begår brott!" -Sven Davidson, 2 juni 1990


SD-Arkivet 3 år! -Vi firar med legendarisk publicering!

Lördagen den 7:e juli 2012 lanserades SD-Arkivets Youtube-kanal. Hemsidan kom ett halvår senare och öppnade i samband med att Sverigedemokraterna firade 25 år den 6:e februari 2013. Målsättningen med detta arkiv var att nyansera bilden av Sveriges yngsta riksdagspartis omdiskuterade historia. Sedan dess är det mycket som har hänt. Youtube-kanalen har haft nära 100 000 visningar och hemsidan har en stadig läsarkrets.

En farhåga vi hade i början var att vi skulle få slut på material, något som inte skulle visa sig bli ett problem. Vi hade inför lanseringen laddat upp med en del saker att digitalisera. Men efter att sidan besöktes av allt fler hörde folk av sig och började skicka in material till oss, något som bara fortsätter. Bland de som hört av sig till SD-Arkivet hittar vi en bred skara. Det rör sig om allt ifrån gamla aktivister som var med när det begav sig till gymnasieelever och universitetsstudenter som har frågor om Sverigedemokraternas historia och kanske söker material till sina uppsatser. I den mån vi hunnit med har vi försökt att vara till hjälp.

Tack för dessa fantastiska år och ett extra stort tack till alla ni som efter bästa förmåga bidragit till vårt arbete med att sammanställa detta arkiv! Ni vet vilka ni är!

Vi avslutar med en legendarisk publicering...
När vår redaktion gick igenom det senaste materialet som inkommit fann vi ett kassettband från 1980-talet märkt "Leif Zeilons bästa" och utspelar sig mellan åren 1981-88. Vi tänker inte avslöja mer än så, det får bli en överraskning!

Lyssna på Leif Zeilons bästa

2015-07-06 22:29:38

SD-Arkivet


Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!