Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker Om



Vad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet





SD-Arkivet - Start

"Man behöver inte se sig omkring särskilt mycket i vårt land för att inse att vårt land är värt att värna." -Leif Ericsson / Zeilon, 5 juni 1990


Sverigedemokraterna 25 år!

Lördagen den 6:e februari bildades Sverigedemokraterna, ett parti som idag ser ut att bli landets tredje största parti. SD-Arkivet är en nystartad hemsida med tillhörande Youtubekanal som tillängnas partiets 25-års jubileeum. Akrivets syfte är att visa upp partiets historia ur en annan vinkel än den som det samlade åsiktsmonopolet ständigt målar upp. Det stämmer att det fanns vissa barnsjukdomar i det tidiga SD. Men det fanns också mycket bra saker och man hade redan 1989 ett heltäckande politiskt program där man tog ställning i alla viktiga samhällsfrågor.


Ett av SD:s första möten i Göteborg under våren 1988. Här var partiet drygt en månad gammalt och talar gör ingen annan än Anders Klarström, som sedmera blev talesman och därefter partiledare. Foto: Reine Wikström.

SD-Arkivet bygger på enormt mycket arkivmaterial som nu görs tillgängligt för allmänheten - och mer kommer under de närmaste månaderna. Läs exempelvis SD:s första partiprogram "För Sveriges bästa" under program. Eller varför inte ta en titt i filmarkivet, som innehåller mängder av tal, tv-debatter och andra intressanta inslag som digitaliserats. Den som är intresserad kan också läsa några av alla de publikationer vi scannat in, exempelvis det första numret av partiorganet Sverige-Kuriren från våren 1988!

SD:s Anders Klarström presenterar det första partiprogrammet 1989:



SD:s talesmän i tv-debatt 1989:

Del 1 av 2


Del 2 av 2

2013-02-06 11:00:00

SD-Arkivet






Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!