Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Filmarkiv - 2000


SVT-program om gruppvåldtäkten i Rissne, med bland andra SD:s Johan Rinderheim
2000.02.XX

Efter att en 14-årig svensk tjej under flera timmar blivit brutalt våldtagen av ett invandrargäng bestämmer sig SD för att säga ifrån och det sätts upp mängder med affischer runt om i Stockholm. Efter att Janne Josefsson visat upp en av affischerna i sitt tv-program "Fittja Paradiso" får Sverigedemokraternas vice ordförande Johan Rinderheim kommentera kampanjen. Rinderheim är en av partiets grundare.

Del 1 av 2


Del 2 av 2Inslag om SD i Höör
2000.XX.XX

Anders Westergren och Björn Söder, kommunfullmäktigeledamöter i skånska Höör intervjuas om partiets roll i den lokala politiken. År 1991 tog partiet sina två första mandat, varav ett togs i just Höör. 1994 vann man ytterliggare ett mandat. Programmet sändes under hösten år 2000.

http://www.youtube.com/watch?v=m_AJHwpNS_w


Sverigedemokraternas första debatt med ett riksdagsparti
2000.12.05

5 december år 2000 skrevs det politisk historia i Trollhättans Folkets Hus. Sverigedemokraterna hade sedan starten 1988 aldrig fått en riktig debatt representant mot representant med ett parti i riksdagen. Visst hade partiföreträdare som Anders Klarström och Torbjörn Kastell debatterat mot ungdomsförbund tidigare, och bland annat Joakim Larsson och Jimmie Åkesson hade gjort kortare TV-inslag mot riksdagspartirepresentanter – men detta var första gången det blev en riktig debatt.

Jimmy Windeskog, som fyllde 26 år samma dag, representerade Sverigedemokraterna och Dan Möllengård som var ordförande lokalt representerade Folkpartiet.

Det skall tilläggas att ett av kraven för debatten från Folkpartiet var att det inte skulle finnas någon debattledare, när man ser debatten förstår man varför. Men debatten blev en stor framgång för Sverigedemokraterna som i det följande valet ökade med 50 procent i Trollhättan och debatten uppmärksammades runt om i media.Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!