Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Filmarkiv - 1998


TV-inslag om SD:s storsatsning inför valet-98
1998.0X.XX

Inslag i SVT2 från 1998 om Sverigedemokraternas storsatsning inför riksdagsvalet samma år. SD fick sina valfoldrar tryckta och bekostade av Jean-Marie Le Pen och hans parti Front National i Frankrike. Det rörde sig om påkostade foldrar i färg som trycktes i hundratusentals exemplar. I inslaget har man också intervjuat den allt annat än objektiva "experten" Anna-Lena Lodenius.
TV-inslag från SD:s torgmöte i Klippan 1998
1998.0X.XX

Inslag i SVT2 från 1998 om Sverigedemokraternas valmöte på torget i Klippan. På torget syns bland andra Kenneth Sandberg (talare), Björn Söder (talare) och Anders Westergren. Intervjuas gör också det socialdemokratiska kommunalrådet Rune Persson.
SD:s torgmöte i Kungsbacka 1998
1998.07.XX

Här får vi se partiets torgmöte på Kungsbacka torg inför valet 1998. Talar gör Torbjörn Kastell och Jakob Eriksson. Ett stort tack till partiveteranen Reine Wikström som bidragit med filmen!

Del 1 av 2


Del 2 av 2Sverigedemokraterna kandiderar på Ekerö
1998.0X.XX

Efter att SD tagit ett mandat på Ekerö i valet 1994 bestämde man sig för att satsa igen, trots problem med avhopp i kommunen. Två sverigedemokrater, Torbjörn Kastell och Lars Emanuelsson skrev sig i kommunen och ställde upp i kommunalvalet. I det här nyhetsinslaget från SVT får vi se en kort intervju med Kastell.
SD i TV4 efter valet 1998
1998.09.XX

I programmet medverkar Jimmie Åkesson som precis valts in i kommunfullmäktige i Sölvesborg för Sverigedemokraterna samt kommunens socialdemokratiska kommunalråd, Jens Åberg.Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!