Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Filmarkiv - 1997


Engelbrektsmarschen 1997, med tal av bla SD:s partiledare Mikael Jansson
1997.04.26

Här får vi se Sverigedemokraternas Engelbrektsmarsch den 26 april 1997. Det här året kom att skilja sig från de tidigare årens marscher. Då var man ibland uppemot 7-800 personer som tågade. Men det fanns också en del personer som gick med som inte var Sverigedemokrater och som skadade partiet. Nu hade man på allvar gjort klart att dessa inte var välkomna. Det här året gav inte heller polisen tillstånd för demonstrationståget och det blev ingen marsch.

Konferencier är Jimmy Windeskog och förutom honom talar partiets då nyvalde vice ordförande Jakob Eriksson samt den dåvarande partiledaren Mikael Jansson. Ett stort tack till partiveteranen Reine Wikström som bidragit med filmen!
En rundtur på SD-kansliet "Bunkern" 1997
1997.04.26

Här får vi se en unik rundtur på SD:s tidigare partikansli, som ofta kalls "Bunkern". Partiet flyttade till källarlokalen på Söder i Stockholm under våren 1994. Efter riksdagsinträdet 2010 flyttade partikansliet till Kristianstad och i Stockholm fick man tillgång till nya lokaler i Riksdagshuset, vilket gjorde att Bunkern inte längre var i centrum för verksamheten. SD-veteranen Reine Wikström håller i kameran till filmen som är inspelad i april 1997 och vi berättar lite mer om de olika rummen, dess historia och vad de använts till genom åren! Den här filmen måste ses!Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!