Start Filmarkiv Ljudarkiv Bildarkiv Program Publikationer Trycksaker OmVad fanns innan SD?
-Till BSS-Arkivet
-Till SvP-Arkivet

SD-Arkivet - Bildarkiv - 1988


Stormöte i Göteborg
1988.03.19
Foto: Reine WikströmHär var partiet drygt en månad gammalt när man under det första stormötet i Göteborg bestämde sig för att bilda den framgångsrika göteborgsavdelningen. Talar gör ingen annan än Anders Klarström, som sedmera blev talesman och därefter partiledare.


Tidningsförsäljning utanför Skansen
1988.06.06
Foto: OkändFörsäljning av partiets tidning Sverige-Kuriren utanför Skansen i Stockholm på Sveriges nationaldag. Från höger: Leif Zeilon/Ericsson, Jerker Magnusson, Johan Rinderheim och Börje.Här ses två av partiets grundare, till vänster Johan Rinderheim och till höger Leif Zelion.


Valplakat i Göteborg
1988.09.XX
Foto: OkändTrots att SD bildades med bara ett halvår kvar till valet gjorde man så gott man kunde, även om resurserna ibland var begränsade. Den övre skylten med texten "Begränsa invandringen!" byggdes av SD-veteranen Reine Wikström. Den kompletterades senare med en gul skylt under av den dåvarande göteborgsordföranden Anders Klarström. Det är viktigt att informera väljarna om hur man kan rösta för att ändra politiken.


Partikongress i Stockholms Medborgarhus
1988.11.12
Foto: Okänd


Från vänster: Anders Klarström; blivande talesman och partiledare, Ola Sundberg; presschef, Ulf Ekberg; popstjärna i ACE OF BASE, Jerker Magnusson; grundare av SD och kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS). I bakgrunden syns också Leif Zeilon, även han en av grundarna till Sverigedemokraterna och initiativtagaren till BSS.


Bilden ovan kommer från partiets kongress i Medborgarhuset i Stockholm den 12:e november 1988 då man lade upp strategin för att förbättra valresultatet inför 1991 års val med bland annat fler kommunföreningar. På väggen hänger den klassiska banderollen med texten: "Stoppa hetsen mot svenska patrioter!"

Frågesport
-Enkel
-Medel

Gästbok
Besök vår gästbok!